LOISOS + UBBELOHDE : Architecture . Energy

 

 
    portfoliodotdotdotdotdotdot  
  line  
lineartline
commercial
line
residentialline
education
line
worship
line

nasa  
    photodotphotodotphotodot
   

nasa

William McDonough and Partners were tasked with designing a 40,000 sf collaborative support facility for NASA that would achieve LEED Platinum and act as an experimental platform for sustainable building strategies and technologies within a conventional budget. L+U designed all the interior electric lighting in the project, integrating the lighting aesthetically and functionally with the many other sustainable strategies being deployed.

L+U tuned the electric lighting to get the most benefit from extremely low electric lighting energy use. Wall surfaces are strategically lit to produce awareness of depth in the space, and electric light and daylight work in harmony to support wayfinding and task work. Fixtures are integrated with radiant ceiling panels, which are used as reflectors to distribute light to workspaces. Electric lighting controls are calibrated using a detailed daylight model, ensuring seamless transition between day and evening as well as unprecedented efficiency.


Previous Project | Next Project

 


ARCHITECT
William McDonough + Partners
AECOM

LOCATION
Moffett Field, CA

AWARDS
USGBC LEED Platinum, 2012

Business Environmental Award for Sustainable Built Environment, Acterra, 2013

Center for Environmental Innovation and Leadership, Leadership in Innovation Award, 2011

ENR California, Best Projects of 2011, Award of Merit – Green Building

White House GreenGov Award, 2011

General Services Administration (GSA) Real Property Award for Green Innovation, 2010

Silicon Valley Business Times Best Green Project, 2010